Εταιρία


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

Η εταιρία ΛΥΝΤΙΡΙΔΗΣ ΕΜΜ. ΕΠΕ, ασχολείται με την εμπορία αεροσυμπιεστών, αντλιών κενού, καθώς και αυτοματισμών και εξαρτημάτων πεπιεσμένου αέρα.
Ξεκίνησε την ιστορία της στις αρχές της δεκαετίας του 70, με τον Μανώλη Λυντιρίδη να αναλαμβάνει εγκαταστάσεις και συντηρήσεις κλιματισμού και πεπιεσμένου αέρα.
Στα μέσα της δεκαετίας του 80, με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών του, Βίκυ Πάτρα και Χάρη Λυντιρίδη, η εταιρία αναλαμβάνει την αντιπροσωπεία των πτερυγιοφόρων αεροσυμπιεστών Hydrovane της Compair, τους οποίους και συνεχίζει να συντηρεί μέχρι και σήμερα.
Στις αρχές της δεκαετίας του 90, εισέρχεται στον τομέα των αυτοματισμών πεπιεσμένου αέρα και αναλαμβάνει τις αντιπροσωπείες ιταλικών εταιριών, τις οποίες διατηρεί έως και σήμερα, ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την εξαίρετη ποιότητα τους.
Στα μέσα της δεκαετίας του 90, αναλαμβάνει την αντιπροσωπεία της ΒECKER, κατασκευάστριας αντλιών κενού και αεροσυμπιεστών, παγκοσμίως γνωστή ιδιαίτερα σε τυπογραφεία, βιομηχανίες ξύλου και συσκευασίας, καθώς και της εταιρίας HANKISON κατασκευάστριας ξηραντών και φίλτρων πεπιεσμένου αέρα.
Το 2001, αναλαμβάνει την αντιπροσωπεία των αεροσυμπιεστών CECCATO του ομίλου ATLAS COPCO, γνωστή ανά τον κόσμο, για την άριστη ποιότητα των προϊόντων της.
Το 2015 και 2018 ξεκίνησε η αντιπροσώπευση των αεροσυμπιεστών GENTILIN-CLINIC και NARDI αντίστοιχα, προσθέτοντας στο πρόγραμμα της εταιρίας και καλύπτοντας ένα μεγάλο τομέα των αεροσυμπιεστών OIL-FREE και υψηλής πίεσης. Το 2019 μπήκε και στον χώρο της γεννήτριας αζώτου και οξυγόνου, αναλαμβάνοντας την αντιπροσώπευσης της PNEUMATECH του ομίλου ATLAS-COPCO.

Το 2011 ξεκινά να εισέρχεται στην εταιρία η νέα γενιά, τα εγγόνια του Μανώλη Λυντιρίδη.
Ο Μάνος Πάτρας το 2011 αναλαμβάνει την αναδιοργάνωση του συνεργείου και την διαχείριση των πωλήσεων του τμήματος των αεροσυμπιεστών και αντλιών κενού, με μεγάλη επιτυχία.
Στη συνέχεια το 2021 ο Μανόλης Λυντιρίδης junior, αναλαμβάνει την αναδιοργάνωση του οικονομικού τμήματος της εταιρίας.

Η έδρα της «ΛΥΝΤΙΡΙΔΗΣ» βρίσκεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Ηλιούπολη και αναλαμβάνει τον τομέα των αεροσυμπιεστών-αντλιών, έχοντας στη διάθεσή της μεγάλη αποθήκη ανταλλακτικών και εξειδικευμένο συνεργείο.
Το υποκατάστημα στον Βοτανικό, αναλαμβάνει τον τομέα των αυτοματισμών και εξαρτημάτων πεπιεσμένου αέρα, ικανοποιώντας με συμβουλές και λύσεις την κάθε δυνατή απαίτηση των πελατών.

Ο πρωταρχικός σκοπός της εταιρίας μας, από την ίδρυση της μέχρι και σήμερα, είναι ο επαγγελματισμός και η υπευθυνότητα στη δουλειά μας, σε συνδυασμό με τη σωστή και γρήγορη εξυπηρέτηση των πελατών μας, οι οποίοι εξακολουθούν να μας εμπιστεύονται σταθερά τόσα χρόνια.

Η εταιρία μας, στην προσπάθεια να καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες και απαιτήσεις της βιομηχανικής αγοράς, ανέλαβε την αντιπροσώπευση και εμπορία μηχανημάτων και εξαρτημάτων, που είναι όλα δοκιμασμένα και πιστοποιημένα για τις αποδόσεις και την ποιότητα τους, με ISO 9001.
Με την φιλοσοφία αυτή, συνεχίζουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας, κατέχοντας μια από τις πρώτες θέσεις της βιομηχανικής αγοράς, στην άριστη ποιότητα και πλήρη κάλυψη αυτοματισμών και μηχανημάτων κενού και πεπιεσμένου αέρα.