ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΠΙΕΣΜΕΝΟΥ ΑΕΡΑ

ΔΙΚΤΥΑ ΠΕΠΙΕΣΜΕΝΟΥ ΑΕΡΑ

Ένα συχνό φαινόμενο, κυρίως στη βιοτεχνία, είναι η πρόχειρη, (συνήθως προσωρινή που γίνεται όμως μόνιμη) εγκατάσταση του πεπιεσμένου αέρα. Βλέπουμε ελαστικούς σωλήνες σκορπισμένους παντού, συνήθως να τροφοδοτούνται όλοι μαζί από τον ίδιο διανομέα, διαρροές αέρα σε όλα τα μηχανήματα και πολλή υγρασία στον πεπιεσμένο αέρα παρά την ύπαρξη ξηραντών και φίλτρων. Τη χαμηλή πίεση στα εργαλεία και στα μηχανήματα, παρόλη την υψηλή πίεση που μπορεί να φθάσει ο αεροσυμπιεστής μας. Το χειρότερο όμως είναι ότι την ανεπάρκεια αυτή, την πληρώνουμε συνήθως ακριβότερα σε ενέργεια, από ότι χρειάζεται.
Η εταιρία μας διαθέτει και τα υλικά και τη τεχνογνωσία, για τη σωστή εγκατάσταση του πεπιεσμένου αέρα.
Για τις μικρές εγκαταστάσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικό σωλήνα έως 12×14 mm, με αυτόματα ρακόρ, τα οποία μπορείτε πολύ εύκολα να τα εγκαταστήσετε και μόνοι σας.
Για τις μεγάλες εγκαταστάσεις υπάρχουν κατά παραγγελία οι σωλήνες αλουμινίου και τα μεταλλικά αυτόματα ρακόρ INFINITY της Ιταλικής εταιρίας AIGNEP, τα οποία ξεκινούν από 20mm και φθάνουν έως και 168mm.
Παράλληλα υπάρχουν οι σωλήνες spiral, διανομείς, πρίζες αέρος καθώς και ότι άλλο χρειάζεται μια σύγχρονη εγκατάσταση πεπιεσμένου αέρα σε επάρκεια, ξήρανση και εξοικονόμηση ενέργειας.
περισσότερα για τις εγκαταστάσεις INFINITY
—————————————————————————————

Για την εγκατάσταση του αεροσυμπιεστή, η συνηθισμένη σειρά των εξαρτημάτων είναι αεροσυμπιεστής – μεταψύκτης – αεροφυλάκιο – προφίλτρο – ξηραντής – φίλτρο υγρασίας – φίλτρο λαδιού. Στα φίλτρα και τους ξηραντές ενδείκνυται να υπάρχει συμπληρωματική γραμμή (by-pass), για την περίπτωση βλάβης η συντήρησης.
Η εταιρία μας με εμπειρία 40 χρόνων, αναλαμβάνει την εγκατάσταση πεπιεσμένου αέρα, με μελέτη εξοικονόμησης ενέργειας, καθαρού / ξηρού αέρα και με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.
—————————————————————————————-
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΕΠΙΕΣΜΕΝΟΥ ΑΕΡΑ

Το AIR-SAVER είναι ένα σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας σε οποιαδήποτε εγκατάσταση πεπιεσμένου αέρα με προβλήματα διαρροής αέρα και έχει μια γρήγορη αποπληρωμή. Τοποθετείται συνήθως στην έξοδο του πεπιεσμένου αέρα στο αεροφυλάκιο και όταν κλείσει αυτόματα, κρατά τον όγκο του πεπιεσμένου αέρα στο αεροφυλάκιο σταθερό, χωρίς να επηρεάζεται από τις διαρροές του δικτύου.
Μπορεί να προγραμματιστεί να ανοίγει αυτόματα ακριβώς πριν από την έναρξη μιας βάρδιας εργασίας και να κλείσει αμέσως μετά το τέλος της εργασίας. Εναλλακτικά, εφαρμόζεται σε μεγαλύτερα εργοστάσια για να κλείσει ορισμένα τμήματα της εγκατάστασης του πεπιεσμένου αέρα, όπου κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων μερών της ημέρας δεν απαιτείται πεπιεσμένος αέρας.
Το AIR-SAVER βοηθά τους χρήστες να εξοικονομήσουν πολύτιμο πεπιεσμένο αέρα, με αποτέλεσμα την μείωση στις ώρες λειτουργίας του συμπιεστή, επεκτείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής του κι εξοικονομώντας ενέργεια και λειτουργικά κόστη.
Με την εγκατάσταση ενός AIR-SAVER ο τελικός χρήστης θα περιορίσει αυτές τις απώλειες αέρα μόνο στις ώρες λειτουργίας. Στο τέλος της εργάσιμης ημέρας το AIR-SAVER θα κλείσει τη ροή του αέρα και θα αποτρέψει την περαιτέρω απώλεια πολύτιμου πεπιεσμένου αέρα.
Πληροφορίες: AIR-SAVER
—————————————————————————————-
Επικοινωνία: 2109917800  info@lindiridis.gr
Κοτζιά 11 Ηλιούπολη 16346