ΠΡΙΖΕΣ ΑΕΡΟΣ
Οι πρίζες αέρος (ταχυσύνδεσμοι) είναι εξαρτήματα που επιτρέπουν την γρήγορη κι ασφαλή σύνδεση σωλήνων σε δίκτυα πεπιεσμένου αέρα.
Για την σύνδεση σε δίκτυα χρησιμοποιούν αρσενικά και θηλυκά σπειρώματα (κυρίως 1/2″) και με ουρά για σύνδεση σε ελαστικούς η πλαστκούς σωλήνες (κυρίως 8Χ15).
Ο πιο διαδεδομένος τύπος είναι ο “Γερμανικός” που βασίζεται στο κούμπωμα (βύσμα) 26 της RECTUS. Επίσης υπάρχει ο Ιταλικός, ο Ιαπωνικός (KAWASAKI) κι άλλοι πολλοί.
Σε μεγέθη ξεκινούν από πολύ μικρά με σπείρωμα Μ5 για περιορισμένους χώρους και φτάνουν έως 1″ για μεγάλες παροχές όπως είναι τα αερόκλειδα φορτηγών.
Υπάρχουν οι πρίζες ασφαλείας που στην απασφάλιση δεν κουράζουν το χέρι (λιγότερη δύναμη) και δεν “κλωτσάνε” γιατί αποτρέπουν την απότομη εκτόνωση.
Τέλος υπάρχει ο τύπος UNIVERSAL στον οποίο κουμπώνουν τέσσερις διαφορετικοί τύποι βυσμάτων.
Το όφελος των πριζών αέρος είναι ότι επιτρέπουν την εγκατάσταση πολλών μόνιμων σημείων παροχής στον τοίχο κι έτσι αποφεύγουν το μπέρδεμα των σωλήνων στο πάτωμα.
Οι εφαρμογές τους είναι σε συνεργεία, βιομηχανίες, βιοτεχνίες κι εργαστήρια για την τροφοδοσία πεπιεσμένου αέρα σε εργαλεία. Αυτά είναι τα αεροεργαλεία (αερόκλειδα, αεροκατσάβιδα, αεροτροχοί, αεροτριβεία, αεροδράπανα, καρφωτικά), τα πιστόλια βαφής καθώς και τα πιστόλια αέρος για φύσημα / καθαρισμό.
Παρακάτω θα βρείτε τους συνδέσμους στην ιστοσελίδα μας, των διάφορων τύπων που διαθέτουμε.

AIGNEP ΠΡΙΖΕΣ
—————————————————————————

RECTUS ΠΡΙΖΕΣ
—————————————————————————-

KAWASAKI ΠΡΙΖΕΣ
—————————————————————————-

UNIVERSAL ΠΡΙΖΕΣ
—————————————————————————-

ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΡΙΖΕΣ ΑΕΡΟΣ
—————————————————————————-
Επικοινωνία : pavlos@lindiridis.gr
2103412020 – Κωνσταντινουπόλεως 53 Βοτανικός 11855

